Resultat - agility 22-23 september

Helgen den 22-23 september höll Märsta-Sigtuna brukshundklubb sin årliga agilitytävling. I år var det klass 3 som arrangerades på lördagen och klass 2 på söndagen. Redan på fredagseftermiddagen samlades frivilliga funktionärer samt de två domare som vi hade anlitat, och byggde den första banan som skulle inleda lördagens tävling. Även några andra förberedelser pågick den kvällen.

Lördagens tävling genomfördes, trots en del blåst. Den dagen hade vi även långväga ekipage från Finland som tävlade i samma klasser som våra nationella ekipage. Det är alltid roligt när några av våra nordiska grannar kommer över och tävlar hos oss!

Ett av våra hemmaekipage var ute i hetluften på banan, och det var Nina Nyberg med Spike. Marginalerna i agility är extremt små, och dessvärre hade Nina och Spike dem inte på sin sida denna dag. 

På söndagen var det bättre väder och stundom riktigt varmt och skönt. Vi hade ett par försäljare på plats. Några sålde kläder från Arrak Outdoor och några andra sålde hundleksaker, dynor mm.

Även denna dag hade vi några hemmaekipage som skulle ut på banan och kämpa. I agilityklassen för mediumhundar fick vi glädjas åt en seger för Lena Sirocco Berglund, som tillsammans med cockerspanieln Bob gjorde en mycket snygg insats. Inte nog med det, hon knep även tredjeplatsen i samma klass ihop med sin andra cockerspaniel Boston!

Som om det inte var nog, så tog Gunilla Edbom hem segern i hoppklassen för xsmall. Hon tävlade med sin toypudel Elsa och de gjorde ett fantastiskt lopp.
                                                          
Tävlingsdagarna började runt 8.30 på morgonen och det var färdigtävlat runt kl 17 på eftermiddagarna. Totalt hade vi 535 anmälningar till tävlingen.

Vi vill tacka alla funktionärer som ställde upp dessa två dagar! Både de som höll tävlingen igång ute vid banan och de som ställde upp i köket och såg till att alla fick mat och fika.
 

Grattis till vinnarna och stort tack till tävlingens sponsorer!

Etiketter: tävlingar

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter