Stockholmmässan 8-9 december

Stockholm Hundmässa är en hundutställning som arrangeras av Svenska Kennelklubben i december varje år. Under två intensiva dagar träffas tävlande och domare från jordens alla hörn och tiotusentals hundintresserade besökare.

Vad händer där?

• I tankar att köpa hund?
    Då är rasklubbstorget (omkring 150 rasklubbar planerar att komma!) en given destination för dig! Förutom att hälsa på olika hundraser kan du stanna till vid montern för Köpahund.se. Där får värdefulla tips och råd inför hundköpet och den första tiden med valpen. Vi berättar om den stora glädjen med hund och du kan testa vår quiz och få en doggy bag!

• Nyfiken på hur utställning fungerar?
    Som vanligt kommer en av Europas största hundutställningar att arrangeras på Stockholm Hundmässa. På årets utställning tävlar hundarna om titlarna Svensk Vinnare 2018, Svensk Juniorvinnare 2018 och Svensk Veteranvinnare 2018. Utställningen är kvalificerande för Crufts 2019.

• Tävlingslydnaden är tillbaka!
    På årets mässa arrangeras internationell lydnadstävling i klass 3 både lördag och söndag. Tävlingarna är även rakingtävlingar för de som vill försöka kvalificera sig till det svenska lydnadslandslaget.

• Har du sett freestyle tidigare?
    Passa på att upplev den show som skapas på freestyle tävlingarna där hundförare dansar med sina hundar till musik. Titta på tävlingar i freestylens två gerenar, freestyle och heelwork to music, båda dagarna. Se landets bästa hundar tävla om medaljerna i de Svenska mästerskapen på lördagen och titta på finalen i Agria Freestyle Cup på söndagen.

• Rallylydnad, hur fungerar det?
    I rallylydnad går hund och förare tillsammans en bana med skyltar som illustrerar olika moment som ska utföras. På skyltarna kan det exempelvis stå slalom, sitt eller skicka över hinder. Tävlingar arrangeras i rallylydnad under mässan. Kom och se hundar som håller mästarklass!

• Uppvisningar på SBK arena.
    Se med egna ögon hur mångsidiga, spännande och roliga hundar kan vara – kom och besök SBK Arena! Här ser du bland annat se hur patrullhundar, räddningshundar och specialsökshundar jobbar. SBK bjuder också på fartfyllda uppvisningar i mondioring, drag, freestyle, rallylydnad, nose work och mycket mer.

• Shoppa till dig och hunden!
    På Stockholm Hundmässa finns inte bara mängder av hundar utan dessutom halsband, hundfoder, bäddar, spårlinor, leksaker och annat att shoppa till hunden. Många av utställarna har mässpriser och du har stor chans att göra riktiga fynd. Ett stort antal företag och organisationer som arbetar med hundar på olika sätt är också på plats med egen  monter.

Välkommen till Stockholmsmässan i Älvsjö 8–9 december 2018!

Förköp din entrébiljett online så får du rabatt!
OBS! Bara hundar som deltar på Stockholm Hundmässa eller
är föranmälda får följa med in på mässan.*

* Tänk på att det är väldigt många människor och hundar inne på mässan så det kan på vissa platser bli väldigt trångt. Risk att råka bli trampad, kennelhosta, trängsel mm... Vaccinationsintyg krävs. Tips är att skriva ned storlekar på t ex täcken som passar hunden och ta med ett halsband hemifrån som facit.

Öppettider
Utställningen sträcker sig över två dagar, 8–9 december 2018 och är öppen båda dagarna 07.00–18.30. De flesta aktiviteter kommer dock igång först efter klockan 9.00. Många aktiviteter pågår hela dagen men vissa, till exempel bedömningen i utställningsringarna, avslutas tidigare på eftermiddagen.
Mer detaljerade tidsprogram med information om när olika tävlingar, bedömningar och andra aktiviteter publiceras närmare mässan.

Olika hundraser olika dagar
Obs! Om du är intresserad av en viss hundras, tänk på att vissa raser ställs ut på lördagen och andra på söndagen – och även tid på dagen kan variera.

Lördag: grupp 2, 3, 4, 6 och 8
Söndag: grupp 1, 5, 7, 9 och 10

I vilken grupp hör din favoritras hemma? Kolla hundrasguiden på skk.se!

Etiketter: information